Kultúra

2010.03.28. 09:07

A Művészetek Palotájába költözik vasárnap Baranya megye

A Hetedhét Ország elnevezésű program keretében vasárnap Baranya mutatkozik be a budapesti Művészetek Palotájában. Kézművesek, busók, táncosok várják a látogatókat és a medvehagymás pogácsa sem marad el.

DN

A Hetedhét Ország sorozatban minden hónap utolsó vasárnapján egy-egy megyét barangolhatnak be a látogatók, így később már ismerősként látogathatnak el személyesen is a különböző helyszínekre. Kézműves-foglalkozások, színpadi bemutatók, mesejátékok, népi mesterségek, izgalmas kiállítások, interaktív játékok, előadóművészek és mesteremberek segítségével, játszva ismerteti meg Magyarország népművészetét, építészetét, történelmét, kultúráját.

A program szervezőinek célja kettős: egyrészt megismertetni a budapestiekkel a különböző megyék kultúráját, hagyományát és értékeit, másrészt szeretnék, ha a vidéken élők is magukénak éreznék a Művészetek Palotáját. Öszszességében több ezren látogatnak el a rendezvényeikre.

Most vasárnap az érdeklődők az egész nap tartó programok sorában egyrészt színpadi produkciókat láthatnak, másrészt a baranyai kézművesek irányításával különböző foglalkozásokon – tojásírás, ólomkatona-festés, könyvkötészet, szalmafonás, nemezelés, gyöngyfűzés, furulyakészítés – vehetnek részt. 

Színpadra lépnek a mohácsi busók, az August Senoa asszonykórus, a Vizin zenekar, a Leőwey Táncegyüttes, a Vojake Save Együttes, és a siklósi Pelikán Táncegyüttes. Lesz gyermek-táncjáték, kreatív táncoktatás Hágen Zsuzsa irányításával, Bogárdi Alíz, és Kozma Andrea előadásában a Csillagfiú című bábjáték is szerepel még a műsoron. A baranyai program házigazdája Vuity Tvrtko.

A helyszínen alkalmi Tourinform- és EKF-stand épül, ahol a megyében zajló rendezvényekről, baranyai látnivalókról, valamint a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatról kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők. 

A baranyai ízekre kíváncsiak megkóstolhatják a híres medvehagymás pogácsát, és a baranyai borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!