Könyvbemutató

2021.01.10. 13:33

A nemzetpolitika elmúlt tíz éve

A mű tematikus bontásban, fényképekkel illusztrálva sorra veszi az oktatás, az ifjúság, a kultúra, az egyházak, a sport, a gazdaság, a családok, az egészségügy, az önkormányzatok és a média területén elért eredményeket.

Már online is megjelent a Nemzetpolitika 2010-2020 című kiadvány – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága csütörtökön. A kiadvány többek közt bemutatja, honnan indult és hová jutott a nemzetpolitikai intézményrendszer tíz év alatt, milyen volt és milyen lett a magyar közösségek helyzete, valamint a külhoni magyarság és az anyaország kapcsolata.

A magyar nemzet csak akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrész fennmarad; az anyaországi magyarság, a Kárpát-medencei magyarság és a diaszpóra magyarsága is – hangoztatta Semjén Zsolt a kiadvány bemutatóján. A könyvről összegzésképpen pedig azt mondta: száz évig hátrány volt, ha valaki magyar, most már legyen végre előny a jobb iskola, a gazdaságfejlesztés, és az anyaország biztonsága.

Trianon századik évfordulója, a nemzeti összetartozás, valamint a 2020 az erős magyar közösségek éve keretében készült Nemzetpolitika 2010-2020 című kiadvány egyik nagy erénye, hogy abban nemcsak grafikonok és számsorok vannak, hanem hús-vér emberek és életképek is. A mű tematikus bontásban, fényképekkel illusztrálva sorra veszi az oktatás, az ifjúság, a kultúra, az egyházak, a sport, a gazdaság, a családok, az egészségügy, az önkormányzatok és a média területén elért eredményeket. Bemutatja továbbá a magyarság egyes intézményeit és fórumait, valamint a magyar állam felügyeletével működő programok gyümölcseit.

A kiadvány online a külhoni magyarok honlapján, a www.nemzetpolitikaieredmenyek.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!