Kultúra

2007.08.31. 07:42

A NOX -parádé Szigetvárra érkezik

Bő egy hét múlva Baranyába is megérkezik a NOX új koncertsorozata. A látványos show-nak szeptember 8-án a Szigetvári Vár ad otthont.

BAMA

Az Örömvölgy végigfut az országon, és történelmi várakban telepszik meg egy-egy estére. A NOX új koncertsorozata járja így hazánkat, és a turné végre most Baranyába érkezik. Végre, mert a siklósi augusztusi fellépésük technikai okokból elmaradt,  most azonban Szigetváron minden és mindenki fogadókész. A Zrínyi Napok keretében tehát szeptember 8-án 21.00 órakor a szigetvári várban halható Szilvi, Tomi, meg a teljes csapat.

Tomi ugyan esküszik a 10-es számra, mert életében gyakran visszatér ez az érték, de az együttest mégis inkább a hetes jellemzi. Hét fős a zenekar és a tánckar is, utóbbiról pedig nem árt megjegyezni, hogy a fél társulat pécsi, vagy a pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult. Dékány Zoltán itt született, és a Pécsi Vasas, majd a Baranya, végül a Pécsi KISZÖV Táncegyüttesben dolgozott, Szöllöskei Dóra és Alexy Alexandra (Sasy) pedig itt végezte táncos tanulmányait. A Az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt Forogj, világ számmal, és a hozzátartozó Ragyogás nagylemezzel az etno-pop együttes óriási sikerrel járta körbe tavaly az országot, most pedig új lemezanyagával hasonló várturnéba kezdett a nyár elején. A több mint húsz állomásos körút során Szilviék egy időre elbúcsúznak a hazai közönségtől, mert jövő tavasszal közel félszáz fellépéssel kalkulált külföldi útra indulnak.

Ebből kiderül az is, hogy jóideig még várni kell az újabb albumra, így tehát a fantasztikus táncos zenés esti show kihagyhatatlan a Nox-kedvelőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!