Kultúra

2009.06.11. 18:04

A reklámszakma nagyjait győzte le a PLAN9 promóvideója

Elhozta kategóriája első helyét a Kreatív magazin által szervezett első magyar webvideó vetélkedőn a PLAN9 sci-fi szimpózium promó videója, ami azért is nagy eredmény, mert szemben a legtöbb versenyben lévő alkotással, amelyet nagy médiacégek és reklámügynökségek készítettek, a PLAN9 mozgóképe nulla fillérből, színtiszta lelkesedésből készült.

Violator

Geszti Péter reklámügynökségének munkáját is megverte a PLAN9 promóvideója, amely a pécsi tévétorony űrbe lövését mutatta be a május közepi pécsi sci-fi szimpózium apropójából. Az első alkalommal megrendezett vetélkedőre 58 videót neveztek be a magyarországi online tartalomszolgáltatás és reklámipar nagyjai: a versenyzők között megtalálhatóak az Origo, a TV2, avagy Geszti Péter reklámügynökségének munkái.

Az illusztris versenyzők közül kilógott a PLAN9 főszervezője Majdik Péter (eMu), hiszen saját bevallása szerint a 47 másodperces videót egymagában, nulla pénzből ütötte össze pár nap alatt, míg az összes többi alkotás mögött komoly kreatív stáb állt. 

A videót egyébként végül rábeszélés hatására indította el a versenyen, és döntését nem kellett megbánnia: a mű bekerült a „Klasszikus online reklámfilm/vírusreklám” kategória legjobb három versenyzője közé, és el is hozta az első helyet – bár eMunak elmondása szerint majdnem sikerült lekésnie saját díjának átvételét.

A PLAN9 egyébként a PTE EHÖK anyagi támogatásával jött létre, és részét képezte a 2009-es kulturális fővárosi év programsorozatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!