Kultúra

2011.12.01. 17:18

A Szélkiáltó először zenél a Kodály Központban

Vasárnap adja az első koncertjét a Szélkiáltó Együttes a Kodály Központban.

M. K. (Dunántúli Napló)

Lakner Tamás, a népszerű zenészcsapat vezetője elmondta, ritka alkalom ez, hiszen legutóbb 2009-ben, a 35. jubileumukon adtak egy teljes estét betöltő koncertet Pécsett. Ezúttal az estet Gerendás Péter sajátos zenei világa színesíti, és természetesen közös produkcióra is készülnek a vendégművésszel, akinek többek között a legismertebb dala, a Szép Júlia is elhangzik.

Az eltelt 37 év legsikeresebb versmegzenésítései között felhangzanak Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Páskándi Géza, Kiss Dénes, Kiss Benedek művei ihlette számok, és mivel hagyományosan pécsi költők versei is helyet kapnak a műsorban, énekelni fogják Bertók László a Szélkiáltó számára írt Boldogság-dalát is.

A nóták Fenyvesi Béla, Keresztény Béla, Lakner Tamás és Rozs Tamás megzenésítésében hangzanak el, hagyományosan az együttes hangszereléseire jellemző akusztikus és egyedi felhasználású hangszereken – például ollón is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!