Kultúra

2009.04.26. 15:59

Abszolút nézőcsúccsal zárt a Pécsi Egyetemi Napok

Szombaton minden eddiginél több látogatót vonzottak a Pécsi Egyetemi Napok zárónapi rendezvényei: egyebek közt a Quimby és a Firewater koncertjei, a diákrektor-választás vagy a könnyűzenei tehetségkutató fináléja.

Forrás: PEN

Abszolút nézőszámcsúcsot döntött a PEN szombaton, miután összesen mintegy 4200-an látogattak ki a fesztivál utolsó estéjére a Bőrgyárba. Telt sátor előtt lépett fel a Quimby, rengetegen voltak kíváncsiak a Magyarországon debütáló Firewaterre, és mind a Folk ''n Roll színpadon, mind a Bőrgyár utcáin óriási sikert aratott a francia Wombolombakehe Orchestra. Mindez azt is jelenti, hogy a PEN összlátogatószáma megközelítette a 15 ezret.

A PEN utolsó estéjén a fesztiválon zajló két verseny is véget ért: a többek között Pécs utcáin, a Mecsextrém Parkban és a Bőrgyárban zajló diákrektorválasztást idén a PENdorfból származó Pollack gárdája nyerte meg, azaz ők adják a PTE diákrektorát a következő egy évre. A második helyen az erő sötét oldalára áttért bölcsészek, míg a harmadikon a zombi imázzsal érkező orvostanhallgatók végeztek.

Pont került a PEN könnyűzenei tehetségkutatójára is: a zsűri a Paint the Liliest ítélte a legjobbnak, a Betterfly kapta a második díjat, míg a Mézga Aladár Sound Systemé lett a harmadik hely. A közönségszavazatot és a Pécs2010 Menedzsment központ különdíját a Revelstone kapta.

A PEN zárónapjának beszámolói és videói hamarosan befutnak az EgyetemVáros blogra, itt a bama.hu oldalain pedig rövidesen közzétesszük a szombati képgalériákat is.

Címkék#PEN#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!