Kultúra

2015.05.04. 10:48

Afrika biciklivel: világjáró kalandok a Trafikban

Egy lengyel világjáró kalandjai szakértők, köztük egy pécsi holland tálalásában.

N. L. (Dunántúli Napló)

Kazmierz Novak neve valószínűleg nem sokaknak ismerős errefelé, de Simon Wintermans már igazi helyi bringás híresség. Míg az előbbi egy lengyel világjáró volt, aki jó 80 éve járta be Afrikát biciklivel, az utóbbi Hollandiából költözött hozzánk, miután a 80-as években a fekete kontinensen is kalandozott. Szakértőként szólhat tehát Novak könyvének bemutatóján (az apropó az első magyar megjelenés) ma este héttől a pécsi Trafikban, ahol a kötetet fordító Wolosz Vera és a kiadó, Dr. Tarrósy István Afrika-szakértő is figyelmet érdemel.

Biciklis felfedezők egykor és ma - Kazimierz Nowak és Simon Wintermans kalandjai Afrikában

A Pécs-decentrum Kulturális Egyesület meghívja önt májusi klubestjére 2015. május 4-ére, hétfőre 19 órára a Trafik kávéházba (Pécs, Perczel u. 22.).

Kazimierz Nowak nemrégiben magyarul megjelent Kerékpárral és gyalog a fekete földrészen című könyvéről a kötet fordítójával, Wolosz Verával és a kötet kiadójával, Dr. Tarrósy Istvánnal Simon Wintermans biciklis világjáró beszélget.
Kazimierz Nowak, lengyel utazó a harmincas években öt éven át tartó afrikai barangolásra indult. Egy ismeretlen földrészt kutatva több mint 40.000 kilométert tett meg kerékpáron, lóháton és csónakon, mintegy 10.000 fényképben és levelek, feljegyzések sokaságában beszélve el különleges útja történetét. Úti leírásait, kalandjait most először olvashatjuk magyar nyelven a Publikon Kiadó jóvoltából. Klubestünk azonban nem szokványos könyvbemutató lesz: meghívtuk Simon Wintermanst – aki a nyolcvanas években járta be a fekete kontinenst –, hogy meséljen ő is utazásairól, s hárman hasonlítsák össze a harmincas és a nyolcvanas évek Afrikáját.

Az est beszélgetőtársai:
Wolosz Vera, az ELTE-n végzett művészettörténész, Kazimierz Nowak könyvének fordítója
Dr. Tarrósy István, politológus (PTE), a könyv szerkesztője, Afrika-szakértő
Simon Wintermans, az Amszterdami Szabadegyetemen végzett művészettörténész, világjáró bringás

Kazimierz Nowak könyve eseményünk alkalmával jelentős kedvezménnyel lesz megvásárolható a helyszínen.

A belépés ingyenes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!