Kultúra

2013.02.18. 17:06

Akár mobiltelefonon is tájékozódhatunk

A Pécsi Tudományegyetem felvételizőknek készített új mobilalkalmazása sokszínű információkkal látja el a leendő hallgatókat.

BAMA

A Pécsi Tudományegyetem a felvételizők részére egy olyan új, okostelefonon futtatható alkalmazást fejlesztett ki, amelynek segítségével a felhasználók első kézből, naprakész információkat érhetnek el a PTE-n induló képzésekről, segítve őket a karok és a szakok közötti eligazodásban.

A diákok ezen kívül áttekinthetik a Pécsi Tudományegyetem 2012-es évre vonatkozó ponthatárait, a beépített PTE eseménynaptárból pedig minden számukra érdekes, őket érintő egyetemi programról értesülhetnek. A kompetenciateszttel is ellátott alkalmazás segít megválaszolni a tesztet kitöltők pályaorientációval kapcsolatos kérdéseit, rávilágít személyiségjegyeik erősségeire, gyengeségeire, és irányt mutathat a karrierjük kezdetén álló, sok esetben bizonytalan fiataloknak. Az érettségire való felkészülésben egy játékos kvíz segíti az érdeklődőket, mellyel több kategóriában is tesztelhetik tudásukat. A mobilalkalmazás megtalálható a www.facebook.com/iranyapte oldalon, valamint a „találd fel magad” kulcsszó beírásával a Google Play-en.

A cikk a PTE támogatásával készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!