Kultúra

2007.08.28. 20:32

Balikó marad, Fillár távozik a PNSZ-től

Balikó Tamás ugyan a híresztelésekkel ellentétben a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójaként kezdi az évadot, de többen, például Fillár István elhagyják a társulatot.

BAMA

Elterjedt a híre, hogy Balikó Tamás pécsi színházigazgató elszerződik, és a Budapesti Nemzeti Színház igazgatója lesz. Az érintett a pécsi nemzeti évadnyitó társulati ülésén elmondta: az igaz, hogy a fővárosi társulatot jelenleg vezető Jordán Tamás nem hosszabbít szerződést, őt azonban még nem keresték meg az ügyben.

A Pécsi Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén ugyanakkor kiderült, hogy többen elszerződnek a baranyai megyeszékhelyről. Fillár István a fővárosi Magyar Színháznál folytatja, Simon Andrea Angliába költözött, Hargitai Iván rendező pedig szabadúszó lett. Három új balettos érkezett Pécsre, Vincze Brigitta, Koncz Péter és Harka Máté, de ebből a tagozatból távoztak a legtöbben, szám szerint kilencen, köztük olyan művészek, mint Spala Korinna vagy Daczó Eszter. Így a táncos tagozat 25-ről 19 főre fogyatkozott.

További részletek a Dunántúli Napló szerdai számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!