minden hang a helyén

2018.01.08. 18:24

Belesne egy szimfonikus zenekar életébe?

Akkor péntektől figyelje a Született Muzsikusok című műsort, amelyben a Concerto Budapest mindennapjait mutatja be a most induló doku-reality.

Formabontó internetes filmsorozat indul a Concerto Budapest zenekarról pénteken a videa.hu videó megosztó portálon – közölték az alkotók az MTI-vel hétfőn.

https://www.facebook.com/concertobudapest/photos/a.10152286888947024.1073741838.251876872023/10152613322742024/?type=3

A közlemény szerint a Született Muzsikusok című tízrészes sorozat nemzetközi szinten is az első félig megírt forgatókönyvű, „doku-reality” műfajú alkotás egy szimfonikus zenekar életéről. A klasszikus zenét népszerűsítő sorozat írója, kreatív producere Szabó Stein Imre, rendezője Géczy Dávid, vezető operatőre Mayer Zoltán.

„Olyan filmet képzeltem el, amely közelebb rántja a közönséget egy zenekar drámai feszültségű mindennapjain keresztül a zene újrateremtéséhez”

– idézi a közlemény Szabó Stein Imrét, aki szerint a kis költségvetésű sorozatban minden a zene körül forog, a jelenetek és szituációk pedig – egy előre megírt külső történetszál ellenére – kivétel nélkül a valóságból táplálkoznak.

Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője úgy fogalmazott: „ha a film a megszállott munkát és a mennyei pillanatokat is megmutatja, sikerül elérni a célt, hogy az átlagemberek kicsit közelebb kerüljenek, megszeressék a zenét. Ezért elfogadtuk a szerzői koncepciót, hogy szórakoztató, formabontó módon jelenjen meg az életünk, ahol egy hang élet-halál kérdés”.

A zenekar életének kulisszái mögé bepillantást engedő sorozat részei hetente, péntekenként követik egymást, az egyes epizódok hossza 12-15 perc – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!