Kultúra

2015.08.09. 19:46

Bezárta kapuit a nyolcadik Ördögkatlan fesztivál

A nélkülözhetetlen Kiscsillag és az egész fesztivál során igazi hangulatfelelősként fel-felbukkanó, francia Wombo Orchestra koncertjével ért véget szombaton az idei Ördögkatlan.

G. E. (Dunántúli Napló)

Az összművészeti fesztivált már nyolcadik alkalommal rendezték meg, a programhelyszínek idén is Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden voltak. Az időjárás végig kegyes volt a látogatókhoz, fellépőkhöz, és természetesen a szervezőkhöz, így tízezrek voltak kíváncsiak az öt nap alatt kínált több mint 400 programra. Miközben az alapkoncepció nem változott, az Ördögkatlan az évek során, fokozatosan nőtt egyre nagyobb rendezvénnyé, ahol a családias hangulatnak köszönhetően a fellépők gyakran napokig maradnak és a közönséggel együtt szórakoznak.

A fesztivál díszvendégei idén az Örkény Színház, Dresch Mihály jazz-zenész, Wahorn András képzőművész és Ránki Dezső zongoraművész voltak, de fellépett a Quimby, a Bozsik Yvett Társulat, a Pintér Béla Társulat, a Budapest Bár, Oláh Ibolya és Udvaros Dorottya is. Az idei Ördögkatlant egy sajnálatos esemény fosztotta meg egy programtól: a Búcsúkoncert zenekar 20 éves gitárosa nem sokkal a fesztivál előtt hirtelen betegségben elhunyt. A Cseh Tamás gyermekei baráti társasága által alapított zenekar, ami több szálon is kötődik a fesztiválhoz, minden nyári fellépését lemondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!