Kultúra

2014.12.12. 14:12

Boros Misi zongorista, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztese

A kicsik között Boros Misi nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok péntek esti döntőjét.

bama.hu, fotó: Facebook, MTI

Csaknem kétezer hangszeres és énekes fiatal jelentkezett a tehetségkutató első évadjába. A péntek esti adásban a három korcsoportból már csak kilencen léptek színpadra, hogy megküzdjenek a győzelemért.

A legkisebbek közül a 11 éves Boros Misi bűvölte el legjobban a zsűri tagjait tehetségével. A zongorista a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola diákja, felkészítő tanára Megyimóreczné Schmidt Ildikó. A döntőben Haydn egyik zongoraversenyéből játszott egy tételt, olyan hatással, hogy a zsűritagok közül Szenthelyi Miklósnak zsebkendő után kellett nyúlnia.

Batta András elmondása szerint az ifjú zongorista kifinomult ízlését csodálja leginkább, amellyel megszólaltatta a művet, kiemelve annak zenei „poénjait” is.

A nagyok mezőnyében Gyöngyösi Ivett, a tinik közül Lugosi Dániel Ali nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok péntek esti döntőjét. A zsűri különdíját Demeniv Mihály vehette át.

A korcsoportgyőztesek egy-egy fellépést nyertek a New York-i Avery Fisher Hall rendezvényteremben, a torontói Roy Thomson Hallban, illetve a miami Kravis Centerben, valamint elkészíthetik első saját lemezüket is.
A zsűri különdíját elnyerő Demeniv Mihály a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hallban léphet fel.

A versenyre csaknem kétezer ifjú muzsikus és énekes jelentkezett. A döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak majd, hogy megküzdjenek a Virtuózok "abszolút fődíjasának" címéért, a december 19-ei élő adásban azonban már a nézők szavazatai döntenek majd.

Korában írtuk 
Pécsi civil kezdeményezésre tartanak egy meglepetéssel fűszerezett pár perces villámcsődületet ma este hatkor Pécsett, a Széchenyi téren. A rendezvény célja, hogy a pécsiek megmutassák, mennyire büszkék a Magyar Televízió „Virtuózok” című komolyzenei tehetségkutató versenyében igen magabiztosan szereplő Boros Misire. A flashmobon a műsort készítő stáb is ott lesz, és kameráikat sem hagyják otthon.

A 2003-as, pécsi születésű Boros Misi a Jókai Mór általános és a Liszt Ferenc Zeneiskola tanulója, hat éve zongorázik. „Én mindig maximálisan próbálok. Még nem fontos, hogy mi az eredmény, de az igen, hogy tökéletesen felkészüljek” - nyilatkozta november elején a Dunántúli Naplónak.

„A mindössze 11 esztendős Boros Misi már jelenleg is a közönség és a zsűritagok kedvence, komoly esélyese a versenynek. Az önjelölt sztárok és percemberek kusza világába üstökösként robbant be ez a kedves, közvetlen, barátságos fiatalember, visszaadva a reményt, hogy a kemény szorgalommal párosuló tehetség igenis elnyeri méltó jutalmát” – írja a szervező, aki a „Kicsi a Boros, de erős!” szlogennel zárja levelét.

Az, hogy ez az erő elég-e a tehetségkutató megnyerésére, ma este derül ki az m1-en. Aki a közös szurkolás híve, az a Széchenyi téren kihelyezett LED-es kivetítőn is nyomon követheti 20:20-tól a döntő alakulását, amely után Őri László alpolgármester fogja köszönteni Misi családját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!