Kultúra

2008.07.09. 11:46

Dinnyefesztivál sok eseménnyel

Az immár hagyományos augusztusi rendezvényen ezúttal a siklósi polgármester is a színpadra lép.

B. Z.

Hétfőn késő délután ült össze a városi képviselő-testület. A fő napirendi pont az idei Város Napja és az akkor esedékes dinynyefesztivál volt. A sorrendben tizenkettedik fesztivált augusztus másodikán a strandon és a sportpályákon rendezik meg. A rendszerint többezres vendégsereget fogadó fiesta idén is reggel kilenckor kezdődik a zenés ébresztővel.

A hagyományokat és a kultúrát a programban a Pécsi Nemzeti Színház művészeinek fellépésével, kézműves kirakodóvásárral, néptáncműsorral jelenítik meg. Lesz dinnyefaragás is, az egész nap ingyen kóstolható alapanyagból bárki megvalósíthatja legszebb képzőművészeti álmait. Számolatlanul rendeznek programot a gyerekeknek – a hagyományos játékok mellett például történelmi játszóházat –, lesz könynyed táncbemutató és keményebb rockkoncert, majd utcabál, egykori tévés Megasztárosok fellépésével. Nagy várakozás előzi meg egy másik „sztárvendég” fellépését.

Nagy meglepetésre ugyanis a szomszéd, siklósi kistérség első embere is színpadra lép. Marenics János polgármester négy dalt ad elő, ám hogy miről énekel majd, azt egyelőre még nem tudni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!