Kultúra

2013.12.11. 15:43

Dupla telt házas koncertet adott Pécsett Ákos

A népszerű előadó a 20 évvel ezelőtt megjelent első szólóalbum, a Karcolatok dalait állította ismét színpadra - a közönség kitörő örömére.

BAMA

Ákos szerző és előadó, töretlen sikerű pályája negyed évszázada tart. Szerzeményei egymásra épülő, egymást kiegészítő-értelmező munkák, komplex hangszereléssel, sokrétű szöveggel. A legnagyobb koncertarénák és fesztiválok állandó fellépője az idei zajos sikerek után visszafogott hangvételű, jubileumi turnéra indult: kisebb koncert- és színháztermekben koncertezik a 20 évvel ezelőtt megjelent első szólóalbum, a Karcolatok dalaival.

Az album olyan slágereket vonultatott fel, mint a Hello vagy a Keresd meg a lányt: a lemez összes dala az eredeti sorrendben hagzott el a jól összepróbált KARCOLATOK 20 programban, amellyel Ákos és csapata Pécsre érkezett, hogy két előadást adjon az elmúlt hétvégén. A koncertsorozatra az ország minden pontján előre elkapkodták a jegyeket, ez Pécsett sem volt másképp, mindkét este megtelt  a Kodály Központ. A dupla koncertet számos kamera rögzítette.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ákos elemében volt, sokszor megnevetette közönségét (fotó: www.akos.hu)
[/caption]

Egyszerre volt profin szerkesztett, precíz látvánnyal megtámogatott, hatásos előadás és anekdotákat felvonultató közönségtalálkozó ez az este. Ákos végig sztorizott, gyakran könnyekig megnevettetve vagy meghatva közönségét. Zenésztársaival nem csak a komplett Karcolatok lemezt állították színpadra, hanem több, méltatlanul keveset játszott szerzeményt, valamint nagy slágereket is. A koncert utolsó dalainál felállva tombolt a publikum, ami nem gyakori jelenség a Kodály Központ nézőterén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!