Kultúra

2015.07.24. 20:00

Énekszóval indult el az Europa Cantat

A péntek esti behangoló közös éneklés után szombat este fél nyolckor, a Dóm téri hivatalos megnyitóval rajtol el az Europa Cantat – de ne lepődjünk meg, ha valójában egész nap, gyakorlatilag Pécs minden pontján énekszót hallunk majd.

F. Z.

A fellépők ugyanis egymásnak adják a stafétát: délután háromkor indul a menet, az első mosolygós csapattal ekkor találkozhatunk majd – az Irgalmasok templomban például az olasz Coro Canto Leggero-val, az Ágoston téren pedig a spanyol Juvenes Cantores-szel.

A Kodály Központban szintén háromkor kezd a norvég Via Vitae csapata, és Itáliából a Coro Giovanile Italiano. Fél ötkor más fellépők jönnek, más helyeken: a Jókai téren a magyar KataPult vegyeskar és a svájci St. Gallen Singschule kórus énekel, a megyeháza erkélyéről pedig a lengyel Mogilane Fúvószenekar muzsikál majd az érdeklődőknek, és minden arra sétálónak.

A hivatalos megnyitó természetesen nem csak beszédekből áll: lesz közös éneklés, majd Pécs városa hivatalosan is üdvözli az Europa Cantatot, a Mecsek Táncegyüttessel, a Zengő Együttessel és a Szélkiáltóval.

Lassítás vasárnap sem lesz: a Kodály Központban például a Magyar Rádió Énekkara lép fel háromtól, öttől Szentlőrincen a helyi ifjúsági fúvószenekar által megtámogatott olasz Farthan kórus, Sellyén pedig a Finnországból érkezett, kimondhatatlan nevű Hämäläis-Osakunta Laujalat dalaira bólogathatunk elégedetten. Az Europa Cantat jövő vasárnapig tart, ezalatt körülbelül négyezer énekes lép fel – a legtöbb koncerten ingyenes a részvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!