Kultúra

2013.08.12. 07:24

EuroChoir koncert, ízelítő a 2015-ös Európa Cantatból

Felébred a héten nyári álmából a Kodály Központ, csütörtökön 19 órakor különleges esemény lesz a házban, EuroChoir koncertre kerül sor, az Europa Cantat XIX. – Pécs 2015. nemzetközi kórusfesztivál felvezető rendezvényére.

M. B. E.

Az EuroChoir az Európai Kórusszövetség egyik kiemelkedő programja, melynek 1982 óta minden évben más ország ad otthont. Az EuroChoir nem más, mint egy igazi európai kórus, tagjai 18–30 éves európai énekesek, akiket meghallgatás útján választanak ki, hogy képviseljék országukat, létrehozzanak és előadjanak egy közös produkciót.

A 2013. évi kiadás a 11 partnerországgal együttműködésben elnyert Voice uniós pályázat részeként ölt testet, s idén két nemzetközileg elismert, tapasztalt karnagy által választott műveket ad elő (dr. Lakner Tamás balkáni és magyar kóruszenei repertoárt, Alessandro Cadario pedig nemzetközi repertoárt tanít be) az Európa 19 országából érkező több mint hetven énekesnek.

Az előadás alatt folytatódik az „Énekel a város” kezdeményezés is, amely a június 30-i Dóm téri első alkalom után immár másodszor szólítja meg a pécsi közönséget. A koncertre az Europa Cantat XIX. – Pécs 2015. nemzetközi fesztivált támogató jegyek vásárolhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!