Kultúra

2013.08.08. 13:39

Földrajzból is világsiker, pécsi tanárok vezetésével

Két pécsi felkészítő tanár, dr. Trócsányi András és dr. Pirisi Gábor irányításával a múlt hétvégén második lett a magyar középiskolás földrajz válogatott a világ legnagyobb földrajzversenyén a National Geographic World Championshipen.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A Nemzetközi Földrajzi Unió világbajnokságát két korcsoportban rendezik meg, kicsiknek (9–10. osztályosok), akik háromfős csapatban anyanyelvükön versenyeznek, és nagyoknak (11–12. osztályosok), akik angolul vetélkednek. A világversenyre történő magyarországi válogatás, felkészítés és koordináció Pécsett történik, immár 11 éve dr. Trócsányi András, a PTE TTK dékán-helyettesének vezetésével. Idén a kicsiket dr. Cigány Szabolcs pécsi egyetemi docens vezette a szentpétervári döntőbe, ahol 11. lett a magyar csapat.

A nagyok július 29. és augusztus 5. között a japán Kyotóban mérték össze tudásukat, ahol 32 ország csapata között a magyarok lettek a másodikak a diákok és a tanárok szavazatai alapján, a négy fős csapat két tagja pedig ezüst minősítést szerzett.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!