Kultúra

2015.10.06. 17:09

Híres párok: Vlasits Barbara és Vidákovics Szláven

A Pécsi Nemzeti Színház egyik legszebb színésznője Vlasits Barbara. Négy éve érkezett, s nem elégedett meg a naivaszerepekkel, több mint húsz igen különböző alakítását ismerheti már a baranyai publikum. A hódítás nemcsak a színpadon, de az életben is teljes, a bohém, nehezen megállapodó Vidákovics Szláven az első percektől mellette áll.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Szerelem volt első látásra?

– A Tordy Géza rendezte A doktor úrban érett be a kapcsolat – mondja Barbara. – A próbák során jöttünk össze, szerelmespárt játszottunk, és ez a jelek szerint igen nagy átéléssel sikerült. – A párkapcsolat pedig a hétköznapokban továbbra is nagy sikerrel műsoron van – teszi hozzá nevetve Szláven.

– Vidákovics Szláven horvát–bolgár származású. Visszatérnek olykor a családi múlt helyszíneire?

– Bulgáriába Szláven még nem vitt el, bár idén nagyon terveztük, mert Burgaszba sok régi jó barát hívja folyamatosan – összegez Barbara, majd hozzáteszi: – Viszont a Vidákovics családnak Makarska és Omis között van egy kis hegyi nyaralója, ahonnan látszik a tenger, és olajfák tövében lehet hűsölni. Oda minden esztendőben leugrunk egy hétre.

– A rendezők mennyire igyekeznek kihasználni az önökben rejlő „házaspáros” lehetőségeket?

– Hát A doktor úr óta ilyen felkérés nem volt, az új évadban viszont kettő is akad. A nyáron bemutatott Vészhelyzetben és a most hétvégétől látható Füst Milán-műben, a Boldogtalanokban.

– Szemelyben, ahol élnek, a hétköznapok állatok és kerti növények között zajlanak?

– Van egy kis konyhakertem, aprócska szobányi, ahol paradicsomot, padlizsánt nevelek, újabban pedig tormát is, amit Darabont Mikold hozott Erdélyből – vázolja a házi teendőket Barbara. – Gyümölcsfákat is ültettünk, és lekvárt, szörpöt készítek, cicák szaladgálnak körülöttünk, szóval nagyon élvezem a falusi életet. – Én borászkodom, és a körtefáink termését gondozom. A szőlőmet a szomszédok, ismerősök művelik, de a hordókat már magam kezelem, s évente úgy másfél hektó rozé és pár liter erős pálinka az eredmény. Szóval a kellemest a hasznossal – mondja Szláven.

– Négy éve együtt vannak. Esküvő, gyerek?

– Na, erre felelj valamit! – adja tovább a szót kacagva Barbara. – Hát majd az egyik szombaton lesz az esküvő, és biztos, hogy időben lesz gyerek is – vágja ki magát Szláven.

Most is rengeteg a felkérésük

Vidákovics Szláven 1977-ben született Pécsett. A Kodály-gimnáziumban érettségizett, elsőre felvették a Zágrábi Színművészeti Főiskolára. Az ezredfordulótól a Pécsi Nemzeti Színház tagja. A Pécsi Horvát Színház és a Pécsi Nyári Színház igazgatója 2009 óta.

Vlasits Barbara 1988-ban született Veszprémben. Testnevelés tagozatos általánosba járt, egészségügyi szakközépiskolában érettségizett, a kaposvári Színművészeti Egyetemen diplomázott. 2011 óta a PNSZ tagja. Vlasits Barbara az új évadban látható a Nyolckor a bárkán című idei első bemutatójában, a Boldogtalanokban, a Vészhelyzetben, és már próbál az Anger Zsolt rendezte Becsvölgyében, majd A vágy villamosa következik. Szláven a Vészhelyzetben, a Boldogtalanokban ugyancsak szerepel, emellett a Holdbeli csónakosban látható, és a Száll a kakukk fészkére című balettelőadást rendezi a Pécsi Nyári Színház számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!