Kultúra

2015.10.11. 17:16

Hódít a neten a polgármester mulatós klipje

Mulatós polgármesterként, sőt baranyai kis Grofóként is ismert már az időnként szokatlan ötletekkel jelentkező Alpár György (37). Drávaszerdahely polgármesterének Nagyon baba című klipjét egyre többen nézik.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Hogy szereti-e a mulatós zenét? Hát persze, különben nem tudna ilyet énekelni, és ilyen produkcióban részt venni – mondja Alpár György.

E cikk szerzője ugyanis a fiatal drávaszerdahelyi polgármester Nagyon baba című klipjének megtekintése után nem tudta eldönteni, komoly dologról, esetleg viccről van szó, avagy egy újabb médiahekkről, csak hogy Drávaszerdahely nevét ismét emlegessék.

Az ormánsági község vezetője viszont állítja, hogy nem tréfál, egyre komolyabb hobbija az éneklés, de természetesen azt mindenütt elmondja, honnan érkezett, melyik települést vezeti. Ráadásul az immár 15 ezer megtekintés felé járó mulatós videóban – amit a faluban forgattak – is szerepel Drávaszerdahely neve, és az előadót is Polgármester néven jegyzi. Alpár György tavasz óta jár fellépésekre is, korábban kiadott már mulatós lemezt, azt azonban még azért, hogy több bevétele legyen a falunak.

A dolgok azonban helyrejöttek, meséli, hiszen – mint megírtuk – az egy főre jutó bevételeiket tekintve az ország leggazdagabb települései közé tartoznak, amióta a Földgázszállító Zrt. náluk hozta létre egyik telephelyét. Idén felújították a református templomot és annak harangját, térkövezik a környezetét, s bekamerázzák a falut. Jövőre a hidakat építik újjá. Korábban megvették a boltot, a kocsmát, felújították a vendég- és a kultúrházat, rendbe tették a járdákat. Mindezekkel, és a jövő évi munkával öt év alatt negyven éves lemaradást pótolnak be.

Az alpolgármester írta a dalt, és lesz folytatás is

A klipben látható két táncoslány falubeli, a polgármester barátnője és annak testvére. A humor vonal annyiban mégiscsak megjelenik, hogy a dalt Polgár Péter zenés humorista írta a polgármesternek, aki még nem szerzett komoly mulatós nótát. Abban már megegyeztek, hogy lesz folytatás is. A klipet a Muzsika Tv stábja készítette, barátságból. Azért jártak az ormánsági faluban, mert az új testület által külsős alpolgármesternek megválasztott Polgár Péter Minden nap falunap című új műsorát Drávaszerdahelyen vették fel, és ott forgatják majd a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!