Kultúra

2011.06.25. 15:02

Huszonhét év után bezár a Kisgaléria

A Széchenyi téri Galériát féltették a bezárástól az utóbbi esztendőkben, s végül a Zsolnay-negyed új kiállítóterének megnyitása a Szent István téri bemutatóhelyet szünteti meg.

M. B. E.

A pécsi közgyűlés ugyanis a héten olyan javaslatot hagyott jóvá, mely szerint július 16-tól az épületet kivonja a Pécsi Galéria és Vizuális Műhely használatából, és forgalomképes vagyontárggyá nyilvánítja. A Műhely székhelye pedig ezentúl a Major utca 1. alatt lesz.

Gamus Árpád igazgató a döntéssel kapcsolatban lapunknak így fogalmazott: a 27 éve megnyitott művészeti intézmény a kortárs és tradicionális művészet kamarakiállításainak helye volt, három évtized alatt több mint háromszáz tárlattal. Kiesése óriási veszteség a város kultúrájának, hiszen a kisméretű, szakmailag fontos kiállításoknak nagyon nehéz lesz megtalálni a helyét. Másrészt a kiköltözés a távolság miatt a városból való kiszakadás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!