Kultúra

2011.06.28. 14:09

Idén is lesz Tenkes kapitánya, másképp

A felújított várudvaron azonban több közönségcsalogató kulturális eseményt is tartanak már az idei nyáron. A cikkből kiderül, hogy miket.

B. A. (Dunántúli Napló)

– A vár átadásának csúszása és az újranyitás első évének anyagi nehézségei miatt az idei évben nem mutatják be Siklóson a nagy sikerű Tenkes kapitánya musicalt – tájékoztatta a Dunántúli naplót Balikó Tamás várkapitány. A siklósi szabadtéri színház igazgatója, aki egyébként rendezője is volt a Stohl András címszereplésével bemutatott darabnak, azt mondta, a jövőben mindenképpen szeretnék majd visszahozni a musicalt Siklósra, az ugyanis reményei szerint egyfajta emblematikus előadása lehet a várnak.

A grandiózus musicalt azonban a várudvarban nem, csakis a várkertben lehet bemutatni, ahol eddig is látható volt, ott azonban idén erre technikai okok miatt nincs lehetőség.

A felújított várudvaron azonban több közönségcsalogató kulturális eseményt is tartanak már az idei nyáron. Ilyen lesz a budapesti Honvéd Táncszínház bemutatója is augusztus 16-án, a Tenkes kapitánya táncjáték, amelynek rendező-koreográfusa, művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán.

Siklóst tehát idén sem hagyja magára Eke Máté, csak műfajt vált. A várban pénteken nyitják meg a Siklósi Szalon című kiállítást, másnap pedig Vári Éva önálló Edith Piaf-estjével nyitják a színházi szezont. 

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!