Kultúra

2014.04.01. 14:23

Ismét lesz Családi Színházi Fesztivál

Egy hétig tart a POSZT-hoz kapcsolódóan és 11 hazai városból 14 „mesés” előadás érkezik.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Másodjára rendezi meg Pécs a POSZT-hoz kapcsolódóan a Családi Színházi Fesztivált, mely ugyan még gyerekcipőben jár, de korántsem másodlagos – jelentette be tegnap Páva Zsolt, a város polgármestere. A gyermekekhez, nyugdíjasokhoz, szülőkhöz szóló programsorozat ezúttal ötről hét napra bővül, tette hozzá Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, kiemelve azt is, hogy a mintegy 20 millió forintos költségvetésű II. Pécsi Családi Színházi Fesztiválra (május 27. – június 2.) 11 hazai városból – a határon túli társulatok közül ezúttal senkivel sem sikerült megegyezni – 14 előadás érkezik, s mindennap megy egy játék a nagyszínházban és egy a kamarateremben is, majd a záróeseményt a PTE Táncegyüttesének Meseszép bemutatója jelenti június 2-án a Kodály Központban.

Az egyik legkapósabb bemutató várhatóan a budapesti Örkény Színház Csoda és kósza című előadása lesz, olyan színészekkel, mint Pogány Judit, Győrffi László vagy Znamenák János, vidékről pedig amelyik társulat csak bejutott az idei POSZT-ra, azoknak mind jön külön mesejátéka is (Miskolcról a Négyszögletű kerek erdő, Kaposvárról a Világszép nádszálkisasszony, Nyíregyházáról a Csalóka Péter). Emellett Veszprémből a Légy jó mindhalálig, Zalaegerszegről az Emil és a detektívek, Szegedről a Mátyás mesék, Békéscsabáról a Nyolckor a bárkán, Kecskemétről pedig a MacVedel, a kalózkísértet látható. Jegyek a mai naptól vásárolhatók az előadásokra.

Címkék#POSZT#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!