Kultúra

2009.10.22. 14:43

Januártól a megyeibe olvad a városi könyvtár

Ülésezett tegnap a város kulturális bizottsága, és többek között beszámoltatta a Művészeti Tanácsot eddigi tevékenységéről.

CsL

A tanács tagja, Koncz Erika elmondta, hogy a 2010-es programkészítést követően alapvetően két tevékenységi körről lehet beszélni: konkrét napi, továbbá ellenőrzési feladatokról.

Ahhoz, hogy eredményesen végezhessék munkájukat, és valós képet nyerhessenek az előkészítésről és a programokról, a nem pécsi tagoknak is gyakorta Pécsre kell utazniuk, ennek feltételei eddig nem teremtődtek meg. Révész Mária, a kulturális bizottság elnöke elmondta, megvizsgálják, hogy milyen fedezet teremthető elő a gyakoribb utazáshoz. Ugyanakkor meglepetésének adott hangot, mert nemrég tudta meg, hogy a hat-tagú Művészeti Tanács további három személlyel bővült: Rubovszky Ritával, a Hungarofest igazgatójával, Ruzsa Csabával, a Pécs2010 Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, és Szalay Tamással, az EKF kulturális igazgatójával – utóbbi elnöke lett a testületnek. Révész szerint, bár kétségkívül vannak előnyei a bővítésnek, mégis félő, hogy a programok minőség-ellenőrzése – az eredeti hat fő hatásköre – összemosódik az új tagok feladataival, vagyis a programok végrehajtásával.

A kulturális bizottság tárgyalta a városi és a megyei könyvtár összevonásával foglalkozó napirendi pontot is. A Pécsi Városi Könyvtárat szervezetileg megszüntetik, feladatát 2010. január 1-jétől a Csorba Győző Megyei Könyvtár látja el közös intézményfenntartói megállapodás alapján. A tervek szerint a városban három gyerekkönyvtár mellett a Várkonyi Nándor Könyvtár marad látogatható, az összevont megyei intézmény pedig a Tudásközpontba költözik. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerül majd a fenntartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!