Kultúra

2011.04.23. 10:16

Kabaré és krimi pécsiekkel

A pénzügyi nehézségek ellenére mégis lesz idén nyári színház, méghozzá négy színjátékból, húsz előadással – tudtuk meg Vidákovics Szláventől, a Pécsi Szabadtéri Játékok igazgatójától.

M.B.E.

– Közel két hónapon át tart majd a műsorsorozat, és minden előadást a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadon láthatunk. Osztottam, szoroztam, egyeztettem a szponzorokkal, így született meg az átmeneti évben a fesztiválprogram. Átmenetit mondok, mert a továbbiakban ennél csak jobb lehet – vélekedik a főszervező színművész.


A várostól is van ígéretük, hogy az EKF levezető évére központilag félretett 148 millióból jut valami a találkozóra. Mindenestre az már biztos, hogy június 23-án indul a program Parti Nagy Lajos: Bandy-lányok színművével, Udvaros Dorottyával és Hernádi Judittal. Jön még egy budapesti bemutató, egy amerikai tragikomédia Nagy Ervinnel és Vári Évával, Csókol anyád! címmel.

A pesti darabok kétszer mennek majd. Július elsején saját bemutató következik, a XX. század elejének komikus pódiumait megidéző Orfeumi kabaré, amelynek Besenczi Árpád és Lipics Zsolt a két főszereplője. Ezt a darabot a Pécsi Nemzetivel közösen rendezik meg, vagyis később – várhatóan szilvesztertől – bekerül a kőszínházba is.

Július 28-án pedig a Hajmeresztő interaktív krimivígjáték felújított változata következik, ugyancsak Lipiccsel és Besenczivel, mely hat évvel ezelőtt már nagy sikerrel ment, és most is az akkori szereplőgárdát hívják meg, Herczeg Adriennt, Köles Ferencet, Füsti Molnár Évát. A pécsi játékok nyolc-nyolc alkalommal kerülnek műsorra, vagyis két nyári hónap során húsz este lesz színházi program a belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!