Kultúra

2007.08.28. 17:13

Kacsasütő fesztivál a vár mögötti téren

A gasztronómia és a szórakozás lesz az úr a hét végén Szigetváron: kacsasütő verseny, a Pécsi Nemzeti Színház színészei és Unger Pálma várják többek között az érdeklődőket.

K. F. (Dunántúli Napló)

A hét végén kacsasütő versenyt rendeznek immáron másodízben a Szigetvár és Kistérsége Gasztronómiai Napjaként. A szombati össznépi ünnepséget a vár mögötti területen, a Thermal Motel és Campingben tartják, ami a Szent István lakótelep felől közelíthető meg. Már reggel nyolc órától fogadják a versenyzőket – egyelőre huszonöt csapat jelezte részvételét –, akik, miután elfoglalják a főzőhelyeket, megkezdhetik a kacsatisztítást és minden előkészületet a sütéshez. Amint azt Auguszt József Antal, a rendezvény szervezője elmondotta, a startpisztoly 10 órakor dördül: Paizs József Szigetvár város polgármestere, a Szigetvár-Dél Zselic Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszönti a résztvevőket. A programban sok együttes lép fel, köztük a szentegáti és a somogyhatvani nyugdíjas klub tagjai, műsort ad a gyermekek számára N. Szabó Sándor és Unger Pálma, a Pécsi Nemzeti Színház művészei, de lesznek más sztárvendégek is. Lehet lovagolni, kocsikázni, lesz mennyasszonyi ruha bemutató, rendőrségi bemutató, ingyenes vérnyomás és ingyenes vércukor mérés, valamint borkóstolás, a szigetvári borászok „Borzongás” névre elkeresztelt borának bemutatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!