Kultúra

2012.06.02. 18:41

Kiemelt nemzeti intézmény lehet a pécsi színház

A Pécsi Nemzeti Színház idén 386 előadást teljesített, és A dzsungel könyve 50. előadásán az évad százezredik nézője is belépett a teátrumba.

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló)

– Az országból nyolc színház kapja meg a kiemelt nemzeti intézmény minősítést, a pécsi szerződéskötés is heteken belül megszülethet – számolt be a pénteki évértékelő sajtótájékoztatón Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója. Ennek megvalósulásához az eddigi évadonkénti 60 ezer nézőt és 170 előadást alaposan fel kellett tornázni, ami sikerült is: a PNSZ 386 előadást teljesített, és tegnap este A dzsungel könyve 50. előadásán az évad százezredik nézője is belépett a teátrumba. Ráadásul mindezt a korábbinál kevesebb pénzből teljesítették.

Ami pedig szeptembertől következik: a nagyszínházban hat premier lesz, láthatjuk a János vitéz daljátékot, Csehov Cseresznyéskertjét, Banális viszonyok címmel egy rokokó balettestet, a Tartuffe komédiát, a Padlás mesemusicalt, és a Rómeó és Júlia operát.

A kamarateremben pedig többek között Picasso kalandjai kerülnek színre, egy mesejáték A sivatag hercege címmel, lesz kortárs tragikomédia és Zilahy Lajos Halálos tavaszát is színpadra állítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!