Kultúra

2012.05.09. 09:43

Legyen pécsi az Év Anyavállalata!

2012-ben harmadik alkalommal osztják ki az „Év Anyavállalata” díjat annak az anyának, aki gyermekek mellől a legnagyobb teljesítményt nyújtva építette fel cégét.

BAMA

A pályázat célja: felhívni rá a figyelmet, hogy az anyák számára meglehetősen kilátástalan munkaerő-piaci helyzetből is van kiút. A verseny során olyan anyukákat mutatnak be, akik nem féltek a saját lábukra állni és kisgyermekek, család, házimunka mellett indították el saját vállalkozásaikat - és ezzel példát mutatnak minden anyukának!

Gellén Nóra, egy két gyermekes pécsi anya két éve indította online vállalkozását az akkor 6 éves és 3 hetes fiai mellől, ami mára az anyukák és kismamák helyi információs oldalait tömörítő franchise hálózattá nőtte ki magát és országszerte 21 másik anyának nyújt megélhetési lehetőséget. Ezek az anyák a közösségért is sokat tesznek: Pécs belvárosában februárban nyílt meg a minden pécsi családnak második otthonul szolgáló Pécsimami Központ és a múlt héten megrendezett II. Pécsimami Napok is sok száz helyi családot vonzott.

Nóra idén harmadik alkalommal indult a versenyen: első évben különdíjat kapott az ötletért, második évben - már mint Imami csapat -  sikerült 77 induló közül az első tízbe kerülnie és végül a 4. helyen végzett. Idén szeretne a dobogóra állni...

A verseny a finisbe érkezett és ez a lelkes csapat annak ellenére második helyen áll, hogy nem sorsol nyereményt a szavazói között: viszont minden rájuk leadott voks 100 forintot jelent a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak, mely a Pécsi Gyermekklinikán fekvő gyermekek otthontól távol töltött napjait is igyekszik megkönnyíteni.

Gellén Nóra most a pécsiek és a Baranya megyében élők segítségét kéri!

Pályázatát támogatni az alábbi linkre kattintva, a pályázat alatti könnyű regisztráció után  kapott e-mailben a "Gellén Nóra és az Imami" névre kattintva lehet. A verseny végén a szervező a megadott adatokat törli, az csak a verseny tisztaságát szolgálja.

Legyen pécsi az Év Anyavállalata!

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!