Kultúra

2007.08.30. 14:22

Lencsevégre kapva: több tárlat, sok fotó

Több kiállítás nyílt a Magyar Fotográfia Napján a városban. A régi fényképész-dinasztiát bemutató tárlattól a legfiatalabbak alkotásait bemutató gyűjteményig terjed a kínálat.

Katus E. (DN)

A tárlatok sorát a Múltunk a jelenben című, a Kunszt-dinasztiát bemutató kiállítás nyitotta, amely a Fotográfia mesterei Komlón elnevezésű sorozat harmadik részeként került megrendezésre a Helytörténeti Múzeumban.

A Komlói Színház Ferencz Gabriella komlói művésznő fényképeinek adott teret. A KÉPzelgéseim című fotókiállításon közel negyven kép kapott helyet címek és kommentárok nélkül. – A nézők talán mást képzelnek el, mint én, amikor elkészítettem a képet, így ezek már nemcsak az én „képzelgéseim”, hanem az övék is, magyarázta a művész.

Hasonlóan gondolkodott erről Medgyessy László is, akinek festményeit a Német Klubban mutatták be. – Ezeket a képeket ajándéknak szánom a komlóiak részére, egy kellemes élménynyel szeretném őket gazdagítani, ezért választottam a cím nélküli, könnyedséget sugárzó tájképeket erre az alkalomra.

A Komlói és a KIES fotóklub tagjai többségében fiatalok, így ők az élet minden pillanatát megpróbálták besűríteni alkotásaikba. A Közösségek Házában nyílt tárlaton kilenc fiatal tehetség mutatkozik be. A kiállításra, mint minden évben, most is sok látogatót várnak, hiszen a bemutató szerves része a Komlói Napoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!