Kultúra

2011.07.29. 17:22

Lipics Zsolt lubickol a meleg fodrász szerepében

Kacagtató, s elgondolkodtató, ahogy Lipics Zsolt lubickol a szabadtéri játékok próbáin a felfrissített Hajmeresztő című darab fodrász szerepében. Öröm látni, hogy a közkedvelt színművész visszatalált a játéktérre.

Mészáros B. Endre

A krimikomédiában egy meleg férfit alakít. Nem hálátlan ez a szerep?

– Egyik legnagyobb dicséret a pályámon, hogy amikor hat évvel ezelőtt első ízben bemutattuk, a kollégám nagymamája váltig erősködött: „az a fodrász biztos hogy az életben is homoszexuális, mert annyira egyértelmű, ahogy mozog”. Hiába bizonygatták, hogy van egy kislányom, ő csak hajtogatta, le sem tagadhatom a hovatartozásom.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] „Formabontó előadás, igazi interaktív színház a Hajmeresztő” (fotó: tóth László)
[/caption]

– Tükörben gyakorolta be a mozdulatokat?

– Szó sincs róla. A szerepeimet a megfigyeléseim alapján építem fel, de ezért a karakterért nem tettem városi túrákat az éjszakai életben.
 
– Ment vagy félszázszor korábban ez a vígjáték Pécsett. Érdemes volt leporolni?

– Mi a próbákon újra nagyon élveztük. Másrészt formabontó előadás, igazi interaktív színház. No meg a szereplők is sokat változtak hat év alatt.

– Elnyert a Pécsi Nemzetiben minden díjat, az utóbbi években mégis mellékvágányra került.

– Értetlenül állok ez előtt magam is, hiszen korábban sorra kaptam a vezető szerepeket. Nem tudom miért, mert sem a szakmától, sem a közönségtől nem kaptam jelzést, hogy roszszabbul teljesítenék. Mindenesetre, így több idő jutott a családomra. Most tán fordul a kocka, hiszen a PNSZ első premierjén a Csárdáskirálynőben is ott leszek, mint Miska főpincér.

– Azért nem volt ez színtiszta pihenés, hiszen kitanult közben egy új szakmát.

– Tény, hogy mindig érdekelt a számítástechnika. Minden hardverújdonságot megvásárolok, s beástam magam a honlapszerkesztésbe is. A Pécsi Nemzetinek, a Harmadiknak, a POSZT-nak, a Pannon Filharmonikusoknak is én formálom a netes oldalait.

– Bővült a hobbilista is?

– Csaknem húsz éve teniszezek, síelni is elmegyünk minden évben. Tavaly viszont vettem egy Yamaha DragStar motorkerékpárt. Nem járok motoros találkozókra, de a környéket már bebarangoltam két keréken.

Elsőre bejutott a Színművészeti Főiskolára

Lipics Zsolt 1966-ban született Pécsett. A Leőwey Gimnáziumban érettségizett, s elsőre felvették a budapesti színművészetire. A végzés után játszott Szegeden, Kaposváron, 1998-ban került a Pécsi Nemzetibe, ahol aztán elnyerte a színház-igazgatóság (Nívódíj), a közönség (BAT) és a társulat (Szendrő József) díját is. A színművész felesége, Bajnai Ágnes a Pécsi Balett titkára, leányuk, Franciska harmadikos kisiskolás.

Mészáros B. Endre Elsőre bejutott a Színművészeti Főiskolára Lipics Zsolt 1966-ban született Pécsett. A Leőwey Gimnáziumban érettségizett, s elsőre felvették a budapesti színművészetire. A végzés után játszott Szegeden, Kaposváron, 1998-ban került a Pécsi Nemzetibe, ahol aztán elnyerte a színház-igazgatóság (Nívódíj), a közönség (BAT) és a társulat (Szendrő József) díját is. A színművész felesége, Bajnai Ágnes a Pécsi Balett titkára, leányuk, Franciska harmadikos kisiskolás. „Formabontó előadás, igazi interaktív színház a Hajmeresztő” (fotó: tóth László) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!