Kultúra

2009.09.05. 11:50

Mediterrán ősz zenével, tánccal, megyeszerte

Pannon Mediterrán Ősz címmel kilencven fesztiválból álló sorozat kezdődik a régióban.

M. B. E.

Hivatalosan ma délután a bólyi Kántorréten csirkepaprikás-főző versennyel indul a kultúrprogramokkal, szüreti mulatságokkal tarkított ötven napos (szeptember 5.-október 25.) három megyére szóló vígalom.

A Szőlő és a bor ünneplése a térségben 19 esztendeje indult, s időközben közösségformáló szándékkal falvak, városok kapcsolódtak be a fesztiválsorozatba. Idén a régióban Baranya áll az élen félszáz programmal, Somogyban tíz-, Tolnában pedig húszegynéhány efféle mulatság lesz.

Ezúttal is a terménybetakarítás adja a legtöbb helyen a bulik apropóját, de közösségi hagyományok, történelmi események is találhatók az indítékok között. Az első hétvégén – ma és holnap – Bólyban, Kozármislenyben, Szigetváron, Alsómocsoládon, Orfűn, Harkányban, és Pécsett, a kertvárosi Honvéd téren lesz kultúrparádé, egy hétre rá pedig Bükkösd, Mágocs, Kővágótöttös, Bakonya, Egyházaskozár várja válogatott programokkal a vendégeket.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!