Kultúra

2007.08.28. 22:17

Megérkezett Pécsre José Carreras

Némi késéssel ugyan, de az esős idő ellenére szerencsésen landolt a pogányi reptéren José Carreras, aki csütörtökön ad koncertet a baranyai megyeszékhelyen.

BAMA

Az eredetileg tervezettnél mintegy fél órával később, negyed tízkor érkezett meg a pogányi reptérre José Carreras. A világhírű operaénekes ezért a leszállást követően egyből Pécsi szállására autózott. A Palatinus Hotel elé érkező Audit tapssal köszöntötték a Király utcán várakozó rajongók, a tenorklasszist pedig többek között Tasnádi Péter polgármester és Krausz György szállodaigazgató fogadta.

Carreras bár kissé fáradtnak tűnt, vidáman szorított kezet mindenkivel, és a Dunántúli Napló munkatársának adott válaszában is várakozását fejezte ki: – Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és természetesen sokat készültem a koncertre. Szintén fontos számomra a szerdai, egyetemi látogatás. Azt hiszem, hogy ez a pár nap sok fontos dolgot foglal magában, ami mind örömmel tölt el, és megtiszteltetés a számomra.

[caption id="" align="aligncenter" width="480"] Carreras a pécsi szállodában válaszolt az újságírók kérdéseire (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Az éjszakába nyúló utat pihenés követi, az operaénekes a szerda délelőttöt szállodai szobájában tölti, majd délután a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatják.

Mint ismeretes, a spanyol sztár augusztus 30-án, csütörtökön ad koncertet a pécsi Expo Centerben. A szabadtéri előadás a tervek szerint két és fél órás lesz, és eső esetén is megtartják, mivel a résztvevők számára szükség esetén esőkabátot biztosítanak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!