Kultúra

2012.12.03. 12:09

Mégis lesz 13. Rockmaraton

Információnk szerint mégis lesz 2013-ban a Malomvölgyi arborétumban rocktalálkozó, méghozzá a szokásos méretekben.

M.B.E. (Dunántúli Napló)

– Hogy mi lesz jövőre? Ha bármit is szervezünk, az csak egy hasonló méretű Rockmaraton lehet – számolt be a lehetséges folytatásról Varga Zoltán a legutóbbi, a 12. pécsi rockfesztivál után. Majd a következőt tette hozzá: – Megmondom őszintén, sok múlik azon, hogy nyerünk-e támogatást az Nemzeti Kulturális Alaphoz beadott pályázatunkkal.

Igaz, hogy csak ötmillió forintról van szó, de ez nagy lökést adhatna, hiszen mindenkor a legnagyobb régiós rockfesztivált szervezzük, de az EKF-es időszakot leszámítva még soha nem kaptunk semmiféle segítséget sem a várostól, sem központi keretből.

Nos, a megközelítőleg 50 millió forintos költségvetéssel gazdálkodó Rockmaraton idén sem nyert pénzt az NKA pályázatával. Ám információnk szerint mégis lesz 2013-ban a Malomvölgyi arborétumban rocktalálkozó, méghozzá a szokásos méretekben. E hét végén várhatóan erről számol majd be a koncertszervező társaság és a városvezetés, miután bennfentes hírek szerint a pécsi önkormányzat saját keretéből ötmillió forintos segítséget a nagyszabású rendezvénysorozat folytatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!