Kultúra

2008.12.14. 11:46

Nagy siker: Gróf új klipje az év metálvideója lehet az MTV-n

Amikor több mint egy éve Gróf Balázs, az ismert pécsi művész elkezdte készíteni a negyedik videoklipjét (a Blind Myself Lost in Time című dalához), valószínűleg maga sem gondolta, hogy ekkora sikert ér el vele.

F. Z.

A művet ugyanis az amerikai Music Television beválasztotta 2008 legjobb metál videoklipjei közé – s ha az internetezők úgy döntenek, akkor a film akár az év videója is lehet.

– Az együttest már nagyon régóta ismerem, tetszettek nekik a korábbi munkáim (különösen a Heaven Street Sevennek készített Dél-Amerika), felvetették, hogy készítsek nekik is valamit – mondta el lapunknak a fiatal művész. – A dalt ők választották, én úgy számoltam, hogy három-négy hónap alatt el is készül – ebből lett több mint egy év.

Az elkészült videót formabontónak is mondhatjuk, hiszen nem a szokványos metál tematikát követi: van benne rengeteg képi idézet, sok eldugott poén, és a végén még egy csattanó is.

– Ez egyrészt a közös munka eredménye: az alapötletet együtt találtuk ki, utána pedig szabad kezet adtak nekem, és szerencsére nem is sürgettek. Én ugyanis szeretek pepecselni egy munkával, és csak akkor befejezni, ha minden szempontból elégedett vagyok vele.

A videó a neten könnyedén megtalálható, de a figyelmesebbek a zenetévéken is elcsíphetik. A szerző azonban ennél is fontosabbnak tartja a visszajelzéseket.

– Hogy minek örültem a legjobban? Amikor az egyik legismertebb metálegyüttes, és egyben egyik kedvenc zenekarom, az Obituary énekese írt egy emailt, amelyben gratulált a videóhoz, és megkérdezte, hogy mennyibe került megcsinálni. Szerintem, ha megtudja az igazat, el sem fogja hinni – hiszen ha még magyar viszonylatban is olcsó volt, akkor az dollárra átszámolva megmosolyogtató összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!