Kultúra

2009.04.21. 12:43

Négy nap pörgés: indul a PEN

Visszatért a Pécsi Egyetemi Napok: három színpad, négy nap, hét diákrektorcsapat, nyolc külföldi banda, ötven hazai fellépő és megszámlálhatatlan élmény jön a szerdai kezdés után.

forrás: EHÖK Pécs

A régió legnagyobb ifjúsági fesztiváljának új helyszíne, a Bőrgyár három színpadnak, egy kulturális programokat kínáló kávézónak és egy civil szervezeteket bemutató részlegnek ad helyet - meg persze rengeteg szórakozni vágyó fiatalnak. A terület naponta összesen több mint 4000 látogatót tud befogadni - jelentették az előkészítő munkákat éppen befejező szervezők.

A PEN 2009 április 22-én szerdán 16 órakor kezdődik a Széchenyi téren, ahol, miután a PTE rektora, Dr. Gábriel Róbert, a PTE EHÖK elnöke, Szabó Gábor, illetve a pécsi önkormányzat képviselője megnyitja a rendezvényt, bemutatkoznak a diákrektor-jelöltek és csapataik. Ezután a karneváli menet levonul a Bőrgyárba, ahol kezdetét veszi a mulatság.

A négy napon át pörgő fesztivál első estéjén többek között az osztrák Bauchklang, a Bëlga,  a Takáts Eszter és a Gumizsuzsi és a Ludditák lép fel, emellett elstartol a PEN könnyűzenei tehetségkutatójának döntője is. A kiegészítő programokat kínáló PEN OFF részeként a Bóbita Bábszínházban a Portugált tekinthetik meg Balikó Tamás rendezésében a színházra vágyók.

A PEN napijegyei a helyszínek kaphatók, kapunyitás este hat órakor!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!