Kultúra

2015.12.06. 19:41

„Nem születtem királynak” - így mulat a Polgármester

Művésznévként is kamatoztatja a posztját Alpár György ormánsági polgármester, aki már a második mulatós videójával hasít.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

A mulatós faluvezető első videóklipje, a Nagyon baba nem várt sikert hozott, hetvenezer felé közelít hallgatottsága a YouTube-on, a második pedig a közelmúltban debütált. Az új dal, a Nem születtem királynak is pörgős mulatós nóta. Ezt a videót is a dél-baranyai, ormánsági faluban forgatták helyiek, barátok, ismerősök részvételével, a zeneszerző pedig ismét a község külsős alpolgármesterének megválasztott Polgár Peti zenész-humorista volt.

A statiszták és Gulyás Antal rendező is szeretetből vállalták a munkát, a polgármesternek csak a technikai eszközök bérleti díját kellett fizetnie. Ez azonban még jó befektetés lehet, mint ugyanis megtudtuk, Alpár Györgynek egy, elsősorban mulatós zenével foglalkozó kiadó, a Trimedia lemezszerződést is ajánlott, amit már alá is írt.

A Polgármester lemeze februárban jelenhet meg, tíz dallal. Alpár György jóbarátja, Polgár Peti már egy harmadik dalt is írt, az azonban egy lírai, lassú nóta lesz, abból készül majd a következő klip.

A szerdahelyi polgármester érdeklődésünkre azt mondta, őt is meglepte a siker és a lemezszerződés is, de szinte nap mint nap látja, hogy szeretik az emberek, amit csinál. Van már felkérése egy baranyai iskolai farsangra is, mert a gyerekek nagy rajongói ott. Még szokatlan a siker számára, zavarba is jött többször, amikor közös fotót vagy autogramot kértek tőle a rajongók, de azt nagyon élvezte, amikor a fellépésein vele együtt énekelték a Nagyon babát.

A politikával a jövőben sem hagy fel, sőt

Nem akadályozza a remélhetően felfelé ívelő zenei karrierje fő munkájában, a faluvezetésben, közölte kérdésünkre az ormánsági község első embere. Sőt, kifejezetten szeretne közélettel, politikával a jövőben is foglalkozni, és a falu vezetője is szívesen lenne újra, ha megválasztják négy év múlva.
Bírálatot egyelőre nem kapott polgármester társaitól, inkább csak ugratták, mondván, ők is megtanulnak énekelni, és összeállnak vele duóra, trióra, avagy elmennek háttértáncosnak.

A mulatós zenével nem azért foglalkozik, hogy polgármesterként vagy politikusként népszerűbb legyen, de ha a korábbinál is több emberhez sikerül így eljutnia, és alapvetően pozitív figuraként, az a fontos közéleti témák, üzenetek szempontjából is előrevivő lehet. Így még az is lehet, hogy ha ő és mások is éreznek benne a jelenleginél is többet, akkor még inkább a politika felé fordul. Amiatt szerinte mindenesetre semmiképpen sincs szégyenkeznivalója, amit az elmúlt években, eddig elért „valódi” polgármesterként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!