Kultúra

2011.06.03. 11:07

Önkéntesek és segítő szervezetek találkozója

Az Önkéntesség éve zajlik, és Pécsett az EKF-esztendő már igazolta, hogy nem idegen a város lakóitól a társadalmi munka.

M. B. E.

A baranyai önkéntesek most újra mozgolódnak, a karitatív szervezetekkel karöltve ma délelőtt nyílt szakmai napon vitatják meg a Civil Közösségek Házában a hazai és külföldi gyakorlatot. Szó lesz itt a szervezetek szerepéről a roma integrációban, a nemzetközi önkéntességről, és az egyházi alapítványok tevékenységét is elemzik. Délután pedig közönségvonzó Karitatív Expo következik a Kultúrkertben, ahol a Baranyában működő segítő szervezetek mind bemutatkoznak.

Lesz itt még Szociopoly társasjáték is (a gyermekszegénységről szól, napjaink magyar számadatai és tapasztalatai alapján), melyet úgy is nevezhetnénk, hogy Gazdálkodj, ahogy tudsz! Emellett pódiumbeszélgetésen vitatnak meg aktuális kérdéseket, fellép a Romano Glaszo népzenei együttes, a Bóbita bábművészei, az Utcán Csellengők Színháza, s táncházba mehetünk a Barcsi Fiúkkal.

Civil Közösségek Háza és Kultúrkert, 10.00–18.00 

M. B. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!