Kultúra

2011.10.25. 18:38

Pécs újra megpályázza az Europa Cantat rendezését

A kontinens legnagyobb kórustalálkozóját, az Europa Cantatot 1988-ban Pécsett rendezték meg, most újra pályáznak.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A kontinens legnagyobb kórustalálkozóját, az Europa Cantatot 1988-ban Pécsett rendezték meg (nem összekeverendő az EKF évében létrejött Pécs Cantattal, mely ennek mintájára született, s 2010-től minden EKF-helyszínen megszervezik). Az Europa Cantat nem akármilyen esemény volt: 24 ország 75 kórusa 3672 résztvevővel 56 koncerten lépett fel Pécsett és a megye településein, a város utcáin és terein még éjjel is szólt a kórusmuzsika.

A pécsiek számára ma is emlékezetes az akkori kulturális pezsgés, de emlékezetes a nyugati résztvevőknek is, mert a találkozó akkor először lépte át a „vasfüggönyt”.

Pécs most, csaknem 25 év után ismét kandidál a rendezés jogára. Ezért az Europa Cantat nemzetközi elnöksége ma a városba látogat, délután végigjárja a Széchenyi tér – Sétatér – Kórház tér – Jókai tér útvonalat, hogy megvizsgálja, megfelelőek-e a feltételek a 3 évente megrendezésre kerülő nagyszabású esemény lebonyolítására, melyre napjainkban is legalább 4 ezer énekest várnak alkalmanként.  

M. B. E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!