Kultúra

2012.09.15. 17:38

Pécsi egyetemi napok lesznek, de nagy közös klub nem

2013-ban ismét lesz PEN, a tervek szerint a Zsolnay-negyedben. Az egyetemi klub tervét viszont elvetették a hallgatók.

B. A. (Dunántúli Napló)

Ismét lesznek Pécsett egyetemi napok (PEN), ezt korábban dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegetem rektora nyilatkozta a sajtónak. Az egyetem vezetése azonban a további részletekkel, illetve egy esetleges új Pécsi Egyetemi Klubbal (PEK) kapcsolatos kérdéseinkkel a PTE hallgatói önkormányzatához (EHÖK) irányított bennünket.

Ott azt mondták, a PEN-t mind az EHÖK, mind az egyetem vezetése kiemelten fontosnak tartja. Arról, hogy honnan és mekkora mértékű forrást tud az egyetem elkülöníteni a megrendezésére, jelenleg is tárgyalások folynak, többet nem mondhatnak. A Dunántúli Napló úgy tudja, az elképzelés az, hogy 2013 tavaszán a Zsolnay Kulturális Negyedben rendeznék meg az egyetemi napokat.

Korábbi terv volt, hogy a Zsolnay-negyedben alakítják ki az új Pécsi Egyetemi Klubot (PEK), de az EHÖK álláspontja, hogy a PEK szükségessége, létjogosultsága az elmúlt években megkérdőjeleződött. A részönkormányzatok mindegyike rendelkezik saját maga által kiválasztott és számos esetben jól bejáratott hellyel. Az igényeket e helyek szerintük ma kielégítik, s egy összegyetemi klub a kari rendezvények rovására menne, és a csökkenő – elsősorban pénztárcafüggő – hallgatói igények mellett akár el is lehetetlenítené őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!