Kultúra

2010.04.21. 15:51

Pécsi egyetemisták nyerték a robotolimpiát

A Dunaújvárosi Főiskola rendezte április 19-20 között a robotolimpiát, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának két hallgatója, Malkó Tibor és Pap Zoltán alkotta duó nyert meg, így a szingapúri RoboCup világversenyen ők képviselik hazánkat.

BAMA

Második alkalommal találkoztak az ország 9 műszaki felsőoktatási intézmnyének csapatai a II. dunaújvárosi Robotino Olimpián. A verseny célja az volt, hogy a játékos vetélkedő keretein belül bevonják a műszaki pályára készülő hallgatókat a kutatás-fejlesztési tevékenységbe. A részvevőknek úgy kellett a robotokat programozniuk, hogy azok külső irányítás nélkül is el tudják végezni a feladataikat.

Idén 9 felsőoktatási intézmény 15 csapata szállt szembe egymással. A fődíj egyben részvétel is jelent a RoboCup nemzetközi mobilrobot-programozási versenyre 2010. június 19-25-e között Szingapúrba. A kétnapos robotolimpiát a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának két hallgatója, Malkó Tibor és Pap Zoltán alkotta duó, a Pollino nyerte. A középiskolásoknak meghirdetett Mobil Robot Kupát a hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ "KZS Team" nevű formációja hódította el.
 
Eredmények

Egyetem/Főiskola:
1. Pollino - PTE PMMK
2. Power On - ELTE
3. Magitronics - BME

Középiskola:
1. KZS Team - HISZK Grtegus Máté Tagintézmény
2. PÁGISZ - Pattantyús-Á. Géza Szki és ÁMK
3. EvolutioN - Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!