Kultúra

2007.09.21. 13:29

Pécsre jön a Moszkvai Balett

Az első Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó még csak háromnapos lesz szeptember 26–29. között, de a továbbiakban egyhetes versenyt terveznek, a POSZT-hoz hasonlóan kiegészítő OFF-rendezvényekkel, és nemzetközi hírű együttesek meghívásával – vázolta a távlati terveket Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója.

M.B.E. (DN)

Nagy csapatokból már az első alkalommal sem lesz hiány, jön például a Moszkvai Kortárs Balett, melynek híre két évtizede hetekkel előbb eladott volna minden jegyet. A moszkvaiak most nem klasszikus balettel, de profi táncosokkal, kísérletező fiatalokkal jönnek. Az ugyancsak legendás hírű Győri Balett egy igazán közönségvonzó előadással jelentkezik, Az operaház fantomjával. Félreértés ne essék, nem a Webber-musicalról van szó, a zenét Massenet, Liszt, Schubert és Wéber műveiből válogatták, és ez a 10 évvel ezelőtti saját munkájuk felújításának első bemutatója. A moszkvaiak és a győriek táncestjéhez még egy fontos kiegészítés, az előzetes hirdetéseken tévesen jelent meg az időpont, ez a két nagyszínházi előadás 19 órakor kezdődik.

A Budapest Táncszínház két mediterrán hangulatú egyfelvonásossal érkezik, az EL.KE.LA.M. Hellenic csapat pedig a folklórkutatás államilag támogatott tánccsoportja Athénban, szóval bizonyosan van érdekesség a tarsolyukban. Ez tehát az első „még visszafogott” tánctalálkozó, de már az OFF-rész is megjelenik. A Színház téren három este táncos ingyenbulikon a Mecsek együttes, a pécsi szólótáncosnő Gobi Rita, és a fő programban is szereplő görög csoport ad önálló műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!