Kultúra

2016.07.27. 17:41

POSZT: csak foglaltak, de nem fizettek a szállásért

Pécsi szállodások még mindig várják, hogy kifizessék őket a POSZT szervezői. Azt mondják, ők nem tehetnek arról, ha nem teltek be a helyek.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Egy hónapnál is több eltelt azóta, hogy ki kellett volna fizetniük a POSZT szervezőinek a színházi fesztivál idejére lefoglalt szobákat, de nemhogy nem érkezett meg a pénz, egyelőre úgy tűnik, nem is hajlandók fizetni, panaszolta lapunknak Balatoni Sándor, a pécsi Hotel Millenium tulajdonosa.

A Kálvária-dombon álló négycsillagos hotel a város egyik legkeresettebb szálláshelye, most is jól megy a ház, ugyanakkor a presztízs miatt is, de elsősorban azért, mert a tulajdonos fontosnak tartja, hogy a városba érkező színészek jó ellátást kapjanak, szívesen vett részt hosszú évek óta a színházi találkozó vendégeinek kiszolgálásában, megelégedésükre. Most azonban a POSZT vezetősége alkudozni próbált vele, utólag, felét kínálva a szobák árának. Nála a fesztiválra huszonöt szobát foglaltak, írásban, egyet sem mondtak le. Igaz, nem mindenki jött el, sőt több szoba maradt üresen, végül mint az előző években bármikor, ám ez a szervezők felelőssége, nem az övé, hangsúlyozta. Így Balatoni Sándort azt mondja, ha napokon belül nem kapja meg a pénzét, többmillió forintot, perre viszi az ügyet, hiszen egy magánfoglalásnál is ki kell fizetni a szobát, ha nem mondják le időben, megérkeznek-e a vendégek, vagy nem. Ő is tartotta a szobákat, több csoportot visszamondott ez idő alatt.

Más pécsi szállodások is azt mondták, nekik sem fizettek, holott lejárt a határidő, s náluk is próbáltak utólagosan alkudozni. Az egyik, szintén négycsillagos, de a központtól valamelyest távolabb eső hotelben azt mondták, végre van egy ígérvényük július végére, ha akkorra sem fizetnek, ők is lépni fognak.

Magyar Attila, a POSZT ügyvezetője megkeresésünkre azt írta, valóban volt rá példa, hogy szóbeli egyeztetés zajlott bizonyos szállodákkal arról, hogy biztosítsanak szobákat a POSZT vendégei számára. A vendégek azonban maguk döntöttek arról, hogy mely szállodákat választják, hangsúlyozta. Éppen ezért voltak olyan létesítmények, amelyek a kiajánlott szobákat nem tudták megtölteni teljes mértékben, mert azok nem nyerték el a vendégek tetszését vagy a város más pontján szerettek volna megszállni.

Megnyugtató lesz

Jelenleg is zajlik a fesztivál elszámolása, a szállodákkal az igénybe vett szolgáltatások mennyiségi egyeztetése folyik, s a kárpótlás mértékének meghatározása is meg fog történni, közölte Magyar Attila. Véleménye szerint hamarosan mindenki számára megnyugtató módon zárul le az elszámolás.

A pénzügyi rendezés csak ezután történhet meg, mivel a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően a kiadásokat a lehető legpontosabb ellenőrzés mellett kell nyomon követni.

Címkék#POSZT#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!