Kultúra

2016.12.14. 10:56

Presztízscsata az Európa-kupában

Ma este eldől, hogy a PEAC-Pécs számára folytatódik-e a nemzetközi szereplés, vagy az Európa-kupa csoportkörénél véget ér. A valószínűbb forgatókönyv az, hogy Borisz Maljkovics együttese a második helyen továbbjut, hiszen jelenleg sokkal jobb passzban van, mint leendő ellenfele, a PINKK-Pécsi 424, amelyet mindenképpen meg kell vernie hazai pályán.

K. Mayer András

A PEAC-Pécs ma (18.00) a PINKK-Pécsi 424-et fogadja az Európa-kupa B csoportjában, ahol a házigazdák két győzelemmel és három vereséggel a harmadik, míg a leendő vendégek 0/5-ös mutatóval az utolsó, negyedik helyen állnak. Az éllovas a török Bellona AGÜ (5/0), a második pedig az orosz MBA Moszkva (3/2) – nos, Borisz Maljkovics együttesének éppen utóbbit kell megelőznie az utolsó körben ahhoz, hogy továbbjusson a következő szakaszba.

A képlet egyszerű: a PEAC-Pécsnek egyrészt nyernie kell itthon, amire minden esélye megvan, hiszen remek formában van manapság (az Európa-kupában még áll neki a zászló, a magyar bajnokságot pedig vezeti), másrészt drukkolnia kell azért, hogy a listavezető törökök Kayseriben megverjék az oroszokat. A papírforma alapján ennek is meg kellene történnie.

– Valóban, a papírforma szerint így kellene alakulnia a dolgoknak – mondta Fűrész Diána, a PEAC-Pécs válogatott játékosa. – Ugyanakkor az olyan presztízscsatákon, mint a PINKK elleniek, nincs papírforma. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek azért, hogy megverjenek minket, mert szükségük lenne egy győzelemre az Európa-kupában is, és az edzőváltás is pozitív lökést adhatott nekik, ráadásul legutóbb nyertek, ami jót tett az önbizalmuknak. Úgyhogy nem lesz könnyű meccs ez, nagy energiákat kell majd mozgósítanunk, de nincs mese, győznünk kell hazai pályán. Csak magunkkal szabad foglalkoznunk, semmi mással. Persze bízom benne, hogy a törökök közben megverik az oroszokat, s ennek köszönhetően továbbjutunk – mindenképpen ez a célunk.

A PEAC-Pécs dolgát betegségek nehezítik. A másodedző, Imreh Ajtony például nem is tudott ott lenni a ZTE elleni bajnokin, annyira legyengült. Nagyobb baj, hogy a csapat válogatott játékosa, a rendszerint kiváló teljesítményt nyújtó Zele Dorina sincs jól, kérdéses, hogy pályára léphet-e ma délután.

Nincs már tét

A PINKK-Pécsi 424 számára ugyanolyan egyértelmű a helyzet, mint a PEAC-Pécsnek: Halmai Gábor együttese már nem juthat tovább a következő körbe. Öt forduló után ugyanis az utolsó helyen áll a csapat, úgy, hogy egyetlenegyszer sem tudott nyerni. Ha másért nem, most a becsületükért hajthatnak majd Gémes-Sarok Nikolették, akiknek nyilván jól jönne egy újabb siker a BEAC-Újbuda elleni vasárnapi győzelmet követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!