Kultúra

2014.08.15. 16:31

Programdömpinget ígér a hétvége

Hétvégére 23-25 fokot ígérnek a meteorológusok, emellett felhőt és napot – csapadékot viszont nem. Szabad az út tehát a szabadtéri programok előtt!

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A strand helyett érdemes Pécsváradra vagy Mohácsra ellátogatni, mindkét városban érdekes programokkal várják ugyanis az érdeklődőket.  Augusztus 17-én vasárnap tartják a Vár napját a pécsváradi várban Ló-Lovas-Lovag Fesztivállal egybekötve. Lesz többek között lovagi torna, gyerekjáték, felnőtt-előadás, várkarolás, várséta, gyógynövényes játékok, gabonajátszó, várvásár és szépségverseny is. 

Mohácson (szintén vasárnap) kerül sor a Magyarok Kenyeréhez összegyűjtött gabona összeöntésére a Szent Miklós Vízimalomnál 15 órakor.  A búza megáldása után a vízimalomba és kézimalmokba kerül, ahol gyermekek közreműködésével őrlik majd meg. 

Pécsett is lesz azért program: vasárnap 16 és 20 óra között „felbőgnek a motorok” Kertvárosban, az ANK Agóránál. A mini vidámparkká alakított körtérre biciklis, rolleres és futómotoros gyerekeket várnak. 
Mindhárom program ingyen, illetve jelképes összegért látogatható.

Pécsvárad, Vár napja: Aki kilátogat, megtanulhatja, hogyan kell vívni, kelevézt vetni, vagy éppen fúvócsövezni.

Mohács, búza összeöntés: A rendezvényen leőrölt búzából készült kenyeret augusztus 20-án szegik meg, Pécsett, a sétatéren. 

Pécs, Gyermekmotoros találkozó: Arra a motorosra, aki megszerzi a jogosítványt, ingyen trambulin, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás és műseb vár! 

Menetrendek, jegyárak, elérhetőségek

Pécsváradra viszonylag egyszerűen eljuthatunk, mindössze fél óra az út távolsági busszal, átszállás nélkül. A járatok sűrűn indulnak még szabad- és ünnepnapokon is.  

Ha Mohácsra akarunk eljutni busszal, nagyjából egy órás úttal számolhatunk. A Duna parti városba szintén sok járat indul, így nem kell órákat várakozni a megállóban. Vonattal is mehetünk, akkor viszont egyszer át kell szállnunk Villányban. Az út egy negyed óra, a teljes árú vonatjegy ára (egy főre, egy útra, másodosztályon) 1120 forint.  

Pécsett, a Kertvárosba többek között az 1-es, 3-as, 6-os, 22-es, 23-as, 24-es, 122-es, 123-as és 124-es helyi járatos buszokkal lehet kijutni. Az elővételi menetjegy egy útra, egy főre 280 forint, a buszon vásárolt jegy 360 forintba kerül. Lehet váltani elektronikus jegyet is 30 percre (ez szintén 280 forint), illetve 60 percre is (ez 640 forint). 

A buszmenetrendekről helyközi járat esetén a 72/520-150-es, pécsi helyi járat esetén a 72/224-654-es, míg vasút esetén a 0640/49-49-49-es telefonszámon is érdeklődhetünk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!