Kultúra

2011.10.30. 16:50

Punnany Massif: pécsi szerelmeslevél

Hétfőtől látható a Punnany Massif új videóklipje a pécsi zenekar Youtube-csatornáján. A jelszó: pécsi helyek, pécsi fejek.

B. A. (Dunántúli Napló)

Október 31-én, hétfőn mutatja be új videóklipjét az interneten, saját Youtube-csatornáján a pécsi Punnany Massif. Az ország egyik legkedveltebb hip-hop csapata Pécs Aktuál X című dalához készíttetett egy több szempontból is különleges klipet.

Amint arról a cím is árulkodik, a dal Pécsről szól, a városról, az itt élő emberekről, tapasztalható hangulatokról és a zenéről. A klip két fő rendező elve a pécsi helyek és a pécsi fejek.

A videó egyrészt kísérlet arra, hogy a már sokszor bemutatott pécsi jellegzetességeket újszerűen ábrázolva körbekalauzolják az érdeklődőket kedvenc utcáikon, másrészt megpróbálták bevonni mindazokat az ismert vagy kevésbé ismert „zeneközeli” barátaikat, akik valamilyen pécsi kötődéssel bírnak.

Feltűnik a klipben mások mellett Takáts Eszter, Lovasi András, Beck Zoli, Karnics Zoltán, Gróf Balázs, de a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar is. A végeredmény tulajdonképpen egy szerelmes levél kedvenc városukhoz, egy vállaltan szubjektív és elfogult vallomás.

A videóklipet elsőként a magyar Music TV sugározta, ott már pénteken leadták a Pécs Aktuált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!