Kultúra

2010.04.14. 13:22

Rudán Joe-t kirakták vagy kilépett a Pokolgépből

Szétváltak az útjai a Pokolgépnek és Rudán Joenak, most új énekest keres a metálbanda, a pécsi Rudán Joe pedig akusztikus formációjával, valamint a Mobil Mániával járja tovább az országot.

M.E. (Forrás: Pokolgép)

"Úgy döntöttünk, hogy nem kívánunk a továbbiakban együtt zenélni és - egymást és a közönséget tiszteletben tartva - elválnak útjaink." - áll az 1980-ban alakult heavy metal csapat honlapján. Ugyanitt olvasható, hogy április 10-én kénytelen voltak a színpadra lépés pillanatában lemondani egy koncertjüket Szolnokon:

"Nálunk jobban senki sem sajnálja, hogy - nem az első esetben és nem a közelmúltban történt műtéttel összefüggésben - egy ember miatt kénytelenek voltunk a koncert kezdési időpontjában lemondani a fellépésünket, de úgy gondoltuk, hogy nem lettünk volna képesek a Pokolgép zenekar nevéhez és közönségéhez méltó koncertet adni." - írják.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Rudán Joe-t kirakták vagy kilépett a Pokolgépből
[/caption]

Rudán Joe: – Én sem vagyok Matyó-hímzés

– Én sem vagyok egy Matyó-hímzés, de valójában egy műtétem utóhatásai borították fel a zenekari kapcsolatot – számolt be a történtekről honlapunknak Rudán Joe.  Erős gyógyszereket kaptam és sört ittam rá, amit nehezményeztek a többiek, és lefújták az egyik fellépésünket az utolsó pillanatban, színpadra lépés előtt. Valójában azonban már régóta nem értettünk szót próba- és koncert-időpontegyeztetések miatt, kifáradt ez a közös játék, jómagam sem akarok már 50 fölött metált sikonyálni.

Rudán Joe

1963. június 5.-én született Pécsett. Már középiskolás korában basszusgitározott illetve énekelt amatőr zenekarokban (Ewerrest, HGM, Morris, Singnál, Spirál, Jet, Candy, Alfa, Griff). 1988-ban alakult Coda nevű zenekara, mely elsősorban régi feldolgozásokat játszott (pl.: Led Zeppelin, Deep Purple), de saját számokkal is rendelkezik, ez a zenekar azóta működik. 1990-ben amikor a Pokolgép együttes énekest keresett, akkor ajánlották őt Kukovecz Gábornak és Pazdera Györgynek, a Pokolgép akkori tagjainak, akik lejöttek Pécsre egy Coda koncertre, ahogy meghallották a hangját rögtön elhívták a zenekarba zenélni. Ő ment is, azzal a feltétellel, hogy a Coda zenekart semmiképpen nem akarja feladni, hiszen ez az ő hobbija. Ebben az időben hívták énekesnek a Moby Dick együttesbe is, de azt nem válalta. A Pokolgép együttesnek azóta is énekese. 1997-2007 között a P. Mobil zenekarban is énekelt.

Forrás: wikipedia.org

 

Forrás: wikipedia.org Rudán Joe-t kirakták vagy kilépett a Pokolgépből -->

Címkék#rudán joe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!