Kultúra

2010.07.13. 22:39

Seal rózsát kapott a pécsi közönségtől

Több mint négyezer ember előtt énekelt kedden este Seal a pécsi Expo Center udvarán. Az állóhelyesek jártak igazán jól, mert az első soroknak valódi diszkóhangulatot varázsolt a fekete énekes, és héttagú fúvós hölgyekkel megerősített zenekara.

Mészáros B. Endre

Kezdetben akadt egy kis kellemetlenség, mert a beígért nyitásra, 18.30-ra kisebb tömeg gyűlt össze az Expo Center bejáratánál az érkezés szerinti jó helyek reményében, ám csak fél órával később engedték be
az embereket. Az egyenruhás őrök a legapróbb női táskákba is belekukkantottak, igaz, csak a félliteres ásványvizes palackokat kobozták el, holott arra nagy szükség lett volna a 30 fok feletti melegben. Mindemellett töretlenül gyülekezett a közönség.

Egy pesti hölgytrió Nyirati Andrea vezérletével pedig tegnap reggel döntött úgy, hogy kocsiba ül, és legurul erre az extra diszkóbulira. A pécsi Ladocsi Erzsébet megjegyezte, hogy ő a párjával hetek óta Sealt hallgat otthon, hogy felkészüljön erre az estre, most pedig izgatottan várja hogy mi jön vissza élőben, míg az ugyancsak pécsi Kocsis házaspár úgy fogalmazott, erre az évre George Michaelt várták, de azért Seallel is nagyon elégedettek.

Láthatóan a harmincas-negyvenes korosztályból került ki a hallgatóság háromnegyede. Az ülőhelyes lelátók teltek meg a leghamarabb – bár sokan panaszkodtak, hogy nem látnak el a hetven méterre álló fekete színpadig, ahol ráadásul a fellépők is mind feketében voltak. A küzdőtér kétharmadrészt népesült be Oláh Ibolya félórás felvezető bulija során, így összesen mintegy 4-5 ezer ember gyűlt össze fél kilencre, amikor Seal a pódiumra állt. A popsztár fekete mellényben érkezett, vastag fehérarany nyakláncban, a mikrofont pedig Jagger-mód forgatta.

Diszkósztár, aki a rockkal kacérkodik, ez volt az első benyomás, amikor a vonatzakatolós ritmusokra a kifutón pózolt a fekete énekes, majd kezet fogott minden közelben állóval. A csapatfelállás – három férfi gitáros mögött négy fúvós hölgy zenélt –, a számok közti mozgás is előre megkomponált volt, hátul pedig absztrakt és szürrealista képkockák erősítették fel az összhatást.

Seal már a harmadik számnál kapott egy szál rózsát, de a klasszikus Kiss From A Rose-t a koncert végére tartogatta. Ám azzal rögtön belopta magát a baranyaiak szívébe, hogy egy rövid nyelvleckének köszönhetően a Peksztől egészen odáig eljutott, hogy Udvozöllek Pécs és köszi. A kétórás bulin összességében a közönség megkapta amit várt, jó hangminőségben egy világsztár dalait.

A turné fut tovább

A Seal Europe Tour – Summer 2010 nyári koncertkörút júliusban 17 városban zajlik, és a tegnapi pécsi előadás körülbelül a félidejét jelentette a turnénak. Ma este 21 órakor már Zadarban hallható a popsztár, a hétvégén Olaszország (Mantova és Lucca) következik, hétfőn pedig már a társ EKF-helyszínen Isztambulban csendül fel a Kiss From A Rose. Aztán az izraeli Tel Avivon át spanyol (Marbella, Barcelona) és portugál (Algarve) városok jönnek, végül Franciaországon át (itt Limoges mellett
a Cognac Festival jelenti a körút egyetlen fesztiválszereplését) Belgiumban (Tienen) zárul július 30-án az igen feszesre tervezett hónap.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!