Kultúra

2009.08.14. 15:54

Színház a bazilikában, Mahler-szimfónia, és István, a király

Az ezeréves pécsi egyházmegye több mint félszáz ingyenes kultúrműsorral, egyházi rendezvénnyel várja össznépi ünneplésre augusztus 18. és 23. között a Szent István térre a baranyaiakat – jelentette be Mayer Mihály megyés püspök.

DN

Már a megnyitó is különleges lesz 19-én este, amikor a székesegyház tetejéről hallhatók a fúvósok, egy fanfár pedig a Dóm tér több pontján is megszólal. Az igazi szenzációnak azonban a 23-i hangverseny, Mahler: Ezrek szimfóniájának bemutatója ígérkezik, amelyet több mint 650 énekes és zeneművész ad elő.

Az aznapi szentmisére is hatalmas tömeget várnak: kétszáz pap van a meghívottak között, a bazilika énekegyüttese és zenekara pedig Mozart Koronázási miséjét adja elő.

A Duna TV a misét és az esti koncertet élőben közvetíti. Lesz egy színházi premier is a bazilikában 22-én, T. S. Eliot: Gyilkosság a székesegyházban című drámája. Ezen a napon a Dóm téri színpadon a Tolcsvayék Magyar miséje is felcsendül. Még egy kiemelt programot érdemes szem előtt tartani, 19-én ugyancsak a bazilika előtti nagyszínpadon az István, a király rockopera megy a Társulattal.

Az Ifjúsági Ház által szervezett Mediterrán Hangulatok Fesztiválja 20–22. között kapcsolódik az eseménysorozathoz a Barbakán-árokban rendezett programokkal. Itt többek között Lovász Irén, a Misina Táncegyüttes, az InterMagyar zenekar szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!