Kultúra

2011.01.18. 17:51

Színigazgató-jelöltek: a városvezetés Rázgát támogatja

A pécsi városháza közleményben tudatta, hogy kit látna szívesen a Pécsi Nemzeti Színház élén. A végső döntést a közgyűlés hozza majd meg.

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló)

A városvezetés Rázga Miklós színművészt támogatja, aki Gulyás Dénes többszörösen díjazott operaénekessel közösen adta be pályázatát a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára, közölte a városháza a Dunántúli Naplóval.

A hét igazgatójelöltet kedden hallgatta meg a szakmai testület, s újfent Márton András és Balikó Tamás kapta a legnagyobb támogatottságot (6–6 voksot) a szakmai grémiumtól, de ezúttal már Rázga Miklós pályázata is 5 igent ért el, így a javasoltak listájára került.

A team egyébként húzós nevekből állt, az Előadó-művészeti Tanácsból Kulka János színművészt, Halasi Imrét, a miskolci teátrum igazgató-rendezőjét, Kiss Jánost, a Győri Balett igazgatóját és Wettstein Tibort, a Madách Színház gazdasági igazgatóját delegálták, a helyi színházi szakszervezet nevében N. Szabó Sándor, az Üzemi Tanács részéről Bánky Gábor, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból pedig Szakonyi Zsófia színházi referens volt a döntnök, míg az önkormányzatot több városatya képviselte.

----------------------------------------------------------------------------
A Pécsi Nemzeti Színházzal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja!
----------------------------------------------------------------------------

A Kulturális Bizottság szerdán zárt ülésen hozza meg a maga jelöltjeit – nem kötelezi őket semmire a szakmai bizottság három javaslata. Ezekről a személyekről szavaz majd a képviselő-testület január 27-i ülésén.

A városvezetés számára fontos szempont volt a pályázatok értékelése során, hogy abból világosan látható legyen a színház megújításának koncepciója úgy, hogy a leendő vezető számít a pécsi értékekre, számít a helyi társulatra, a nagyszerű művészekre, akik városunkban játszanak - olvasható a városháza által küldött sajtóközleményben.

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!