Kultúra

2010.12.02. 15:43

Tallin és Turku már készül az Európa Kulturális Fővárosa címre

Pécs, Essen és Isztambul után két keleti-tengeri város, a finn Turku és Észtország fővárosa, Tallin lesz 2011-ben Európa Kulturális Fővárosa.

MTI

A balti országok meglehetősen korán kezdik programsorozatukat, hiszen már december 4-én kiosztják Tallinban az Európai Filmdíjakat. Január 15-től Turku csábítja az északi tájakra a szauna szerelmeseit. A város területén öt, művészek által tervezett szauna várja a látogatókat, emellett elméleti workshopokat is tartanak a szaunázás kultúrájáról. A tallini programok központjául természetesen a festői óváros szolgál, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított.


 
A finnek vendégül hívják a nemzetközi hírnévnek örvendő - decemberben Budapesten is fellépő - Cirque du Soleilt, de rajtuk kívül az év során nem sok "nagy név" szerepel a meghívott előadók listáján. A két kulturális főváros közösen szervez majd rendezvénysorozatot Észtország, Finnország, valamint Oroszország a történelem során szinte sohasem egyszerű kapcsolatáról.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!