Kultúra

2013.12.02. 22:01

Távozik a zenekarból a 30Y gitárosa, Gradvolt Endre

Gradvolt Endre alapító tagja volt az együttesnek, a jövő évben már nem vele indul turnéra a 30Y.

bama.hu

A 30Y-ért aggódók figyelmébe ajánljuk a követekező hírt, melyet a zenekar a Facebook-oldalán közölt a rajongókkal:

"A 30Y változó korba ért, inspiratív tereink átalakultak. Endivel, a zenekar gitárosával közösen úgy határoztunk, hogy az idei év végével elválnak zenei útjaink. Alkotói munkáját a továbbiakban az Endizájn kreatív műhelyében tudjátok követni. A 30Y 2014 elején új dalokkal köszön be és tavasszal indítja zúzda turnéját.

Béke van, szeretet van."

Régóta keringtek mende-mondák a városban a zenekarral kapcsolatban, egyesek már a feloszlásról beszéltek, mások a most bekövetkezett változást prognosztizálták. A bama.hu teljes stábja kíváncsian várja, merre lép tovább a 30Y. Arról egyelőre nincs hír, hogy kivel pótolják a jövőben Gradvoltot.

Ha lehetne rá fogadni a tippmixen, mi úgy tippelnénk, hogy körülbelül 1,9-szeres a szorzó arra, hogy egy eddig kevésbé ismert arc lép be a zenekarba. 2,2-szeres a szorzója annak, hogy Beck Zoli egyedül oldja meg mostantól a gitárosi teendőket. 23-szoros az oddsza annak, hogy Kispál András lép be a 30Y-ba. Kérjük tegyék meg tippjeiket!

Hogy volt?

Az ország teljesen különböző részein született 30Y tagok 2000-ben futottak össze Pécsen. A Beck-fivérek és Sárközy Zoltán Ajkán már játszottak együtt a Körök nevű együttesben, Varga Ádám pedig a PTE üzenőfalán feladott hirdetésre jelentkezett basszusgitárosnak. Később ő hozta magával Gradvolt Endre gitárost is a Pécsett akkortájt igen népszerű Játszótér együttesből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!